2013. november 11., hétfő

Gyökérkezelés

Olcsó poénból, gagyi szójátékokból nincs hiány egy átlagos, kissé erőltetett posztban, cikkben, és a többiben. Ilyenkor az író próbál kisajtolni valamit csöpp kis agyából, mert a célja nem más, mint minél kellemesebb olvasási élményt nyújtani a véletlenül odatévedt érdeklődőnek. Olyan mintha a csodaszarvast Elmer Fudd barátunk próbálná meg elejteni. Van rá esély, de valljuk be, csekély. 

389 karakter (szóközzel) után azonban még mindig nem derült fény arra, miről is akarok hadoválni. Hahaha. A Roots-ról. Pontosabban a The Roots nevű zenekarról. Még pontosabban a The Legendary Roots Crew-ról. Nem fogok karriertörténettel ostromolni senkit, egy 26 éve aktív, legendás hip hop formációról van szó. A Philadelphiai gyökerekkel bíró gyökerek (szóvicc no.2) mára lassan brandé növik ki magukat, zenéjük pedig olyat ad, amit kevesen manapság. Élő hangszerek, végtelenül igényes dalok, minden ami kell. Tavaly határoztam el, hogy összegyűjtöm az összes albumukat, eleinte cédén, majd egy nagyobbat gondolva vinyl-en. Távolról sem lehet összehasonlítani egy fényes kis korongot egy nagy, fekete, barázdás lemezzel. Az első darab mégis több mint fél évvel később érkezett meg, cserébe az a dupla korongos Game Theory volt. Múlt héten kissé elkeseredetten tértem be a Deep-be, az egyik legjobb hazai lemezboltba. 
Elkeseredettségem oka az azt megelőző fél órás turkálás volt egy konkurenciának nem nevezhető record shopban. Volt ott minden, Hendrix, Stones, ám a legújabb, lenézett darabok disco lemezek voltak. Papashop ha úgy tetszik, ami nem rossz, de ezek nagy részét bármelyik háztartásban fel lehet lelni (najó nem).
Érthető is, hisz itthon a DJ-ken kívül kevesen hallgattak anno amerikai hip hop lemezeket. Ezért jó a Deep. Na ott minden van. 
Tekintélyes fakkok között órákat lehet böngészni. Nekem a 20. lemez után állt meg a szívem. Ott volt. Ott volt egy Roots, ráadásul az, amelyikbe anno beleszerettem, amit "rongyosra" hallgattam mp3-ban(legálisan vett ofkorsz). Bontatlan csomagolásban, karcoktól mentesen, gyönyörűen. Boldogság a köb köbének a köbén. Tuti van erre szakszerű matematikai meghatározás amúgy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése